Benvingut NacióSantCugat

Article al NacióSantCugat

Dilluns passat dia 2 de desembre del 2019, m’estrenava al NacióSantCugat amb aquest article de benvinguda:

De la crisi i la transformació del periodisme els darrers 15 anys se n’ha parlat molt. En general, d’una manera apocalíptica i distòpica. Però els canvis, solen ser bons. I per això avui dic “Benvingut NacióSantCugat!

La infoxicació i les fake news formen part del nostre dia a dia. A més de la quantitat desmesurada d’informació no contrastada, aquest estil de “calumnia, que sempre en queda” o el voler encabir una opinió o informació complexa en sols 280 caràcters… La pèrdua de matisos i la polarització és constant. Un empobriment del debat, de la política, de la cultura i de la vida en general sacrificada a base de likes, retweets i follows. És moment de trobar referents que tinguin la capacitat per pausar el ritme, reflexionar i contrastar. Ara més que mai el periodisme de qualitat és clau.

D’altra banda, la diversitat dels punts de vista fa, sempre sempre, més rica la visió que poguem tenir de qualsevol tema. A vegades ens oblidem que la nostra realitat la veiem condicionada pel nostre prisma. I per això, en el món del periodisme, no és mai mala notícia que aparegui un mitjà. Un nou punt de vista per analitzar, en aquest cas, la realitat de Sant Cugat. La riquesa de versions ens aporta tots aquells detalls i punts de vista que ens manquen en l’era de l’immediatesa i la superficialitat. Ara més que mai el periodisme de qualitat és clau.

Sant Cugat és una vila plena de contrastos, heterogènia en molts sentits, viva a nivell associatiu. Només cal mirar la quantitat d’entitats d’esports, de cultura o de l’àmbit socials que hi ha per entendre la seva complexitat. Entre tanta disparitat, anirà bé afegir un actor més que examini, analitzi i informi amb rigor del què passa. Ara més que mai el periodisme de qualitat és clau. Benvingut NacióSantCugat!

Em fa molta il·lusió poder participar en aquest nou projecte amb sabor santcugatenc, i més fer-ho de la mà de l’Anna Mira. També podeu llegir l’article al web del NacióSantCugat. Aniré penjant tots els articles del NacióSantCugat en aquesta categoria.

Scroll to Top