Gausacs Amunt! Recordant el “PAS A PAS, PIS A PIS”

Aquest cap de setmana es celebra el Concurs de Castells a Tarragona. I és inevitable, tot i no haver pogut anar-hi, tenir el cap a la Tárraco Arena.

El 2014 vaig fer un reportatge per al Nitrad de Cugat.cat. El “PAS A PAS, PIS A PIS: Història d’una petita colla que va tocar el cel” que rememora des del primer 4d8 de la colla fins a la primera tripleta del 10 de novembre de 2013. N’estic molt orgullós. Amb aquest reportatge vaig aprendre com funcionen els castellers des de dins, vas aprendre a viure’ls.

litus-mayol-castellers-de-sant-cugat-gausacs-concurs-castellsEls Gausacs, són uns pesats. Però dels de debò: estan a tot arreu. Tenen aquella il·lusió als ulls quan parlen de castells que et fa pensar que parlen de màgia. Sempre parlen d’arribar més amunt, però sempre prudents. Sempre volen fer la millor actuació de la història. Al final, te’ls acabes sentint teus. Acabes patint-ho amb ells. Acabes cridant amb ells. Plorant. Somrient. Esclatant d’alegria. I avui, no tinc cap dubte que em faràn sentir orgullós i que podré dir allò de “els Gausacs, la Colla del meu poble!“.

Escolteu el “PAS A PAS, PIS A PIS” al web dels Castellers de Sant Cugat.

Amunt Gausacs!

torre-de-8-castellers-sant-cugat-gausacs-litus-mayol

Scroll to Top