[LCS EU] split d’estiu 2016 (prèvia): L’split dels canvis

L’split  dels canvis

Aquesta setmana torna la LCS EU. I ho fa després d’un període de fitxatges mogudet i amb canvis. Molts canvis. En aquest split canvien moltes coses.

D’entrada trobem nova normativa: canviem el Bo1 pel Bo2. Amb el nou sistema de el millor de dos partits s’obre la possibilitat dels empats i també la doble transmissió (tindrem 2 partits de LCS EU simultànis en dues franges horàries).

També tenim equip nou, i és que el FC Schalke 04 ha comprat la plaça d’LCS que pertanyia a Elements. El primer club de futbol Europeu que entra de ple a l’elit de League of Legends.  A més tenim un munt de moviments de roster on, de manera excepcional i irrefutable, destaca el moviment de la millor parella de botlane d’EU d’Origen a G2 Esports. Un moviment carregat de significat esportiu, competitiu i emocional.


Altes, baixes i canvis

Fnatic

Fnatic ha passat sense pena ni glòria per l’split de primavera on havia canviat el 60% del seu roster titular. Si bé la sinèrgia Gamsu-Spirit ha funcionat, l’equip no ha sabut trobar un substitut a YellowStar (supp i shotcaller de l’equip). Ara que “el gran capità” torna caldrà veure si saben recuperar el que s’espera d’ells.

Tinc la sensació que Fnatic s’ha quedat en l’eterna promesa. Rekkles havia de ser la revolució dels ADC i tot i mostrar grans partits, la seva irregularitat fa que encara l’estiguem esperant. Per mi, molta feina a fer tot i el retorn de YellowStar.

L’equip queda així:

In: YellowStar (TSM)

Out: Klaj (Sub)

 • Top: Yeong-jin “Gamsu” Noh
 • Jungle: Da-yun “Spirit” Lee
 • Mid: Fabian “Febiven” Diepstraten
 • ADC: Martin “Rekkles” Larsson
 • Support: Bora “Yellowstar” Kim

Subs: Jorge Casanovas “Werlyb” Moreno-Torres (Top), Johan “Klaj” Olsson (Support)

G2 Esports

L’equip de l’espanyol Carlos Ocelote Rodríguez ha sacsejat de manera brutal el panorama LCS a EU. Acabats d’ascendir de Challenger han guanyat l’split de primavera amb una autoritat força insultant. Tot i l’èxit demostrat, a l’MSI van mostrar moltes carències.

No conformes amb guanyar l’split, G2 Esports sembla disposat a apuntar a les Worlds Series. Només han fet dos canvis de roster. Però segurament siguin els més sonats en els darrers temps. Han fitxat a Zven  Mithy.  Un cop tan esportiu com moral. Esportiu perquè fitxen en pack la millor parella de botlane de la LCS EU amb diferència. I moral per la més que coneguda rivalitat entre Ocelote xPeke, deixant Origen amb un equip (esportivament) molt més pobre.

Molt pressupost. Molta qualitat. I molta pressió. A priori haurien d’arrassar Europa. A priori.

La plantilla de G2 esports queda:

In: Zven (Origen), Mithy (Origen)

Out: Emperor (Longzhu Gaming), Hybrid (Origen)

 • Top: Mateusz “Kikis” Szkudlarek
 • Jungle: Kang-yun “Trick” Kim
 • Mid: Luka “Perkz” Perković
 • ADC: Jesper “Zven” Svenningsen
 • Support: Alfonso Aguirre “Mithy” Rodriguez

Subs: Joel “Relinquished” Fjellstrom (ADC), Dae-han “Expect” Ki (Top)

Giants Gaming

L’split de primavera, Giants va revolucionar el seu roster. I els resultats han sigut terriblement similars. Marxen Wisdom i el seu mític midlaner xPePii. El midlaner espanyol, ha deixat l’equip i sembla que es quedarà sense jugar LCS: un moviment que ningú entèn. Potser pensava que podria anar a fer les amèriques…

L’equip de Giants, al meu parer, tornarà a patir per mantenir la categoria. Si és que la manté.

El roster de Giants:

In: Maxlore (Inspire eSports), Night (Ever8 Winners)

Out: xPePii, Wisdom

 • Top: Lennart “Smittyj” Warkus
 • Jungle: Nubar “Maxlore” Sarafian
 • Mid: Na “NighT” Gun-woo
 • ADC: Son “S0NSTAR” Seung-ik
 • Support: Morgan “Hustlin” Granberg

Subs: Samuel “Samux” Fernández Fort (Top), Oskar “G0DFRED” Lundström (Support)

H2K

H2K va fer un grandiós split de primavera: van quedar 2ns a la fase regular amb 14 victòries en 18 partits (només una menys que G2 Esports. Però les forces els van fallar als play-offs i van perdre a la primera de canvi amb Origen (fent suar els d’xPeke amb un 2-3) i van quedar 4ts perdent la final de consolació contra Fnatic també a 5 partits.

El roster es manté. Només canvia l’ADC. Forg1ven marxa a Origen i el substitueix Freeze que ve d’un split  força curiós amb Renegades (LCS NA).

M’atreveixo a dir que el seu regust és agredolç. Mereixien més reconeixement que un 4t lloc. Aquest split espero que tornin a fer bon paper. I els pocs canvis al roster fan pensar que pot ser així.

Aquest serà l’H2K d’aquest split:

In: Freeze (Renegades)

Out: Forg1ven (Origen)

 • Top: Andrei “Odoamne” Pascu
 • Jungle: Marcin “Jankos” Jankowski
 • Mid: Sang-wook “Ryu” Yoo
 • ADC: Aleš “Freeze” Kněžínek
 • Support: Oskar “Vander” Bogdan

Subs: Johan “Hulberto” Johansson (Jungle), Jesper “Knugen” Rundberg (ADC)

Origen

Origen és, dels grans, el que comença més tocat. I amb diferència. Un split irregular, que va anar  in crescendo però sense pas ferm. Tot i això van assolir la final dels play-offs. Però en aquesta final es van veure totes les mancances dels d’xPeke i G2 Esports els va pintar la cara amb un 3-1.

Per si no fos suficient, la bomba del mercat de fitxatges els ha explotat a casa. La sortida de la parella Zven Mithy ha anat envoltada de massa coses. No només una pèrdua esportiva, també moral. Ha sigut una sortida envoltada de polèmica, piulades d’uns i altres, mala maror i un xic tèrbola pel que fa a motius. Hybrid substitueix a Mithy, i ve de fer un molt bon splitamb G2. Personaltment, crec que el problema rau en l’ADCForg1ven substituirà a Zven. El grec té qualitats, mai acabades d’explotar. Però també molt ego i tilt. Per mi: incompatible amb l’ego i el tilt de SoaZ. Tan de bo m’equivoqui.

La màgia d’aquell Origen semifinalista de mundial ha quedat molt diluïda i envoltada de dubtes. I és que jo tenia molt clar que Origen aquest split  podia ser un gran equip: tenia el passat i l’experiència al top i la jungla, el futur per polir al mid i el present per consolidar l’equip a la bot. Ara tenen experiència, passat i futur. Però sobreviuran al present?

Aquest és l’equip d’Origen:

In: Forg1ven (H2K), Hybrid (G2)

Out: Zven (G2), Mithy (G2)

 • Top: Paul “SoaZ” Boyer
 • Jungle: Maurice “Amazing” Stückenschneider
 • Mid: Tristan “PowerOfEvil” Schrage
 • ADC: Konstantinos “Forg1ven” Tzortziou-Napoleon
 • Support: Glenn “Hybrid” Doornenbal

Subs: Lauri “Cyanide” Happonen (Jungle), Enrique “xPeke” Cedeño Martínez (Support/midlane)

Team ROCCAT

ROCCAT és més inestable que la nitroglicerina. Split desastrós (4 victòries i 14 derrotes). Juntament amb Giants, semblava que lluitaven per ser el pitjor equip de la història de la LCS. 

Molts canvis. Botlane i top nous. S’han apuntat a la moda de fitxar coreans i han anat a pescar a la Challenger serie de corea (d’on provenen Parang, el top, i Raise, el support). També incorporen Steelback provinent de Unicorns of Love i amb un split més aviat fluixet.

Personalment crec que el nivell de l’equip segueix sent desastrós i tornaran a patir.

Aquesta és la plantilla de ROCCAT:

In: Parang (Stardust), Steelback (Unicorns of Love), Raise (Stardust)

Out: fredy122 (sub), Tabzz, Noxiak

 • Top: Sang-won “Parang” Lee
 • Jungle: Karim “Airwaks” Benghalia
 • Mid: Felix “Betsy” Edling
 • ADC: Pierre “Steelback” Medjaldi
 • Support: Ji-hwan “Raise” Oh

Subs: Simon “fredy122” Payne (Top), Vytautas “extinkt” Melinauskas (Support)

FC Schalke 04

La revolució dels esports tradicionals s’atança. El FC Schalke 04 (equip de la Bundesliga) és el primer equip d’esport tradicional que inverteix en els e-sports d’una manera tan clara a Europa. Tenim altres exemples com Baskonia o l’aventura del Beşiktaş, però cap fins ara al primer nivell com és la LCS.

La compra d’Elements era evident i anunciada. De moment només hi ha haugt un reforç: Fox el midlaner de Unicorns of Love s’incorporà a l’equip alemany. La resta de la plantilla es manté, i fins i tot Eika (el midlaner anterior) es queda a l’equip (tot i que de substitut).

No crec que FC Schalke 04 aconsegueixi resultats immediats, però em sembla molt interessant seguir l’evolució que pot tenir un equip patrocinat per un equip de futbol.

Aquest és l’equip del Schalke:

In: Fox

Out: Eika (sub)

 • Top: Etienne “Steve” Michels
 • Jungle: Berk “Gilius” Demir
 • Mid: Hampus “Fox” Myrhe
 • ADC: Rasmus “MrRalleZ” Skinneholm
 • Support: Hampus “sprattel” Abrahamsson

Subs: Jeremy “Eika” Valdenaire (Mid), Marcel “Dexter” Feldkamp (Jungle), Nico “Sola” Linke (ADC)

Splyce

La decepció de l’split  anterior. Un equip amb pressupost i a priori qualitat.  Registres nefastos: 5 victòries i 13 derrotes.

Tot i així, sembla que no hi haurà molts canvis. De moment només coneixem l’entrada de Mikyx (support) que envia a la banqueta a Nisbeth (qui desconeixem si seguirà com a substitut o agent lliure).

Em desperta molt poc interès aquest Splyce.

Aquí teniu l’equip:

In: Mikyx (Fnatic sub)

Out: Nisbeth

 • Top: Martin “Wunder” Hansen
 • Jungle: Jonas “Trashy” Andersen
 • Mid: Chres “Sencux” Laursen
 • ADC: Kasper “Kobbe” Kobberup
 • Support: Mihael “Mikyx” Mehle

Subs: Jesper “Gripex” Terkildsen (Jungle), Jeffrey “Vizility” de Vries (ADC)

Unicorns of Love

Unicorns ve d’un split que ha passat sense ni pena ni glòria. Un 5 lloc, amb 10 victòries i 8 derrotes. Vizicsacsi Hylissang (sobretot aquest últim) han exercit de líders tal i com s’esperava d’ells. Però els canvis continuats a la jungla, el baix rendiment d’Steelback no han ajudat tot i el bon split que feia Fox.

Tot i així, canvis. Altre cop 3, i de la mateixa manera. Es queden Vizicsacsi Hylissang i la resta nous. Dos jugadors coreans sense experiència competitiva es sumen a l’equip rosa: Move (jungler a tenir en compte) i Veritas (ADC). El mid l’ocuparà Veritas provinent d’un equip regional alemany. A priori fitxatges de baix pressupost, però que al meu parer poden donar moltíssim.

La veritat és que tinc força esperances en aquests Unicorns. Crec que, sense aspirar al títol, poden donar la sorpresa.

Aquests seran els afortunats que defensaran el rosa a la LCS EU:

In: Move, Exileh, Veritas

Out: Diamondprox, Fox (FC Schalke 04), Steelback (Roccat)

 • Top: Tamás “Vizicsacsi” Kiss
 • Jungle: Min-su “Move” Kang
 • Mid: Fabian “Exileh” Schubert
 • ADC: Kyoung-min “Veritas” Kim
 • Support: Zdravets “Hylissang” Galabov

Subs: Aleksander “Uby” Iliev Galabov (Support), Audrey “AudreyLaSapa” Coent (Support)

Vitality

La sorpresa no es conforma. L’split de Vitality és molt bo per qualsevol equip i més per un de nova creació 13 victòries i 5 derrotes per assolir un 3r lloc magnífic. Tot i això als play-offs Fnatic els va tornar a la realitat amb un 3-1 ràpid.

Vitality també incorpora dos coreans, en aquest cas Mightybear (jungler) i Police (ADC).  Sembla que l’equip francès no es conforma amb aquest tercer lloc i vol més.

Per a mi pot ser un dels equips més competitius d’aquest split.

Aquesta és la plantilla de Vitality:

In: Mightybear (Newbee), Police (Apex)

Out: Shook (sub), Hjarnan (sub/taking a break)

 • Top: Lucas “Cabochard” Simon-Meslet
 • Jungle: Min-soo “Mightybear” Kim
 • Mid: Erlend “Nukeduck” Holm
 • ADC: Hyeong-gi “Police” Park
 • Support: Raymond “kaSing” Tsang

Subs: Ilyas “Shook” Hartsema (Jungle), Petter “Hjarnan” Freyschuss (ADC)

 

 

 

Scroll to Top