Visió personal (i ràpida) de la 1a volta de la EU LCS

eu lcs 2016Arribem a la meitat de l’split de primavera de la LCS EU i ho fem amb algunes sorpreses.

Si alguna cosa ha demostrat aquesta primera volta és que sobre League of Legends no hi ha res escrit. D’entrada constatem que el nivell general i la competitivitat dels equips europeus segueix augmentant. El capdamunt de la classificació defineix perfectament el pols de l’split: igualtat entre tots els equips amb sorpreses i consolidacions. Només dues derrotes separen el 1r classificat del 5è.

Donem un cop d’ull a la taula i un parell de línies sobre cada equip:

Captura de pantalla 2016-02-18 a les 15.05.55
//Leaguepedia

 

G2 Esports [8-2]

logo g2L’equip d’ocelote no feia broma. I no n’ha fet en cap partit. Per mi la clau la tenen Kikis (el toplaner) i Trick (el jungler). Kikis juga com si fos el 2n support de l’equip, el seu teleport serveix per fer el disengage al bot o l’engage. Trick, aporta un equilibri bestial a tot l’equip, mentre Kikis farmeja el top ell apreta incesant el bot. I quan Kikis fa una expedició ell cobreix la seva baixa. Caldrà veure si aguanta l’estrebada que comencen a fer Team Vitality o Fnatic (o fins i tot Origen).

H2k-Gaming [8-2]

logo h2kUna de les sorpreses és el gran rendiment que està mostrant H2K. VandeR (el support) blinda al seu ADC, FORG1VENGRE, qui sembla que li està costant entrar en la dinàmica. Però la feina de VandeR es realment global, bon roaming i bona protecció. També trobo que Jankos (jungler) i l’agressiu Perkz (midlaner) juguen un paper important. El midlaner es val per si sol i descarrega a Jankos. Jankos sol optar per protegir Odoamne (toplaner), a qui li costa entrar en el game, o per campejar el mid i ajudar a que Perkz tregui el carro. Crec que entraran a Play-offs però tinc dubtes a que mantinguin aquest 2n lloc.

Team Vitality [7-3]

logo team vitalityA Team Vitality li ha costat despertar, però sembla que han trobat la fera que tots esperàvem que fóssin. Per mi el més destacable és que juguen com un equip i que no destaca ningú de manera exagerada. Segons el partit els hem vist estirar del carro als 5: Cabochard, Shook, Nukeduck, Hjarnan i kaSing. Prepareu-vos que porten molt rock’n’roll.

Unicorns of Love [7-3]

logo uolHan tornat! Han tornat de debò. Potser encara els hi falta un pèl d’alegria (algun pick troll o alguna jugada random) però juguen molt bé en equip, són molt sòlids com a grup. Vizicsacsi (toplaner) i Hylissang (support) són els clars líders d’aquest projecte. Atenció amb Fox (midlaner) que té espurnes de grandesa i de tant en tant ens regala un play dels bons. Per mi estan al lloc que els pertoca: un 3r. Són la meva debilitat i enguany em tenen força trempat. A veureu si poden mantenir aquest tercer lloc (tot i que ho veig complicadíssim).

Fnatic [6-4]

Fnatic està pagant el seu inici irregular, on eren tan capaços de destruir games en 20mins com de perdre l’oremus i suicidar-se per anar massa tiltejats.  Tinc la sensació que ara que han recuperat el joc de visió (al principi el posicionament dels wards era horrorós) estan tornant. Febiven (midlaner) estira del carro psicològic i Rekkles (ADC) ho fa en la part executiva. Tot i que la connexió Gamsu-Spirit (top-jungler) també comença a funcionar com esperàvem. Crec que pujaran com l’escuma i que ho faràn en mode destrucció massiva.

OG [5-5]

logo OGNo esperava gens aquest inici dels d’xPeke. Venien de mostrar un molt bon rendiment a les Worlds i a la IEM San José. Mithy (support) i Zven (ADC) són els únics que treuen el carro. I a vegades ho fan tard. Power of Evil (midlaner) no l’acabo de veure còmode (no sé si és la pressió o el meta). SoaZ (toplaner) viu en un tilteig permanent: si li van bé els coses es converteix en flow, però com cedeixi una kill… Amazing (jungler) fa de bomber: apagant els focs de mid i top no té temps d’estirar del carro com sap fer. Em generen dubtes. El que tinc clar és que si troben la tecla que desfina a temps poden optar clarament al títol.

Elements [4-6]

elementsElements va començar donant la campanada. Una campanada que s’ha anat desinflant a mesura que el seu toplaner (Steve) anava desapareixent. Per mi destaca Eika, el midlaner, que de tant en tant fa algun play amb molt d’impetu i credibilitat. Per mi estàn destinats a lluitar per no descendre.

Splyce [3-7]

logo splycePer mi la gran decepció. Si bé es veritat que hem vist alguna cosa de Sencux (midlaner) o de Wunderwear(toplaner) que valgui la pena… en cap moment hem vist el nivell que jo esperava d’ells. Necessiten revisar-ho tot: visió, shot calls, estratègia d’equip… Patiran.

Team ROCCAT [1-9]

roccatEm recorden a GIANTS de l’any passat. Guanyen l’early, juguen compactes i en algun moment desconnecten i es posen a fer soloQ tiltejat. Cadascú pel seu costat intentant estirar del carror. Crec que ja tenen una plaça reservada a Challenger.

Giants Gaming [1-9]

giants
Són un drama
. Però no perquè juguin malament (que també). Sinó perquè sembla que estiguin a punt de reaccionar, però no. No juguen malament del tot, però no ho acaben de fer bé. Per mi, s’equivoquen a l’hora d’escollir i defensar/atacar objectius. La majoria de coses les fan bé (farmeig, early, jugar en equip, roaming…), però clar si tu saps fer navegar un vaixell, però la brúixola no funciona… Encara tinc esperances amb que sobrevisquin pels pèls.

Scroll to Top