[LCS EU] split primavera 2016 (prèvia)

//Riot
//Riot

El que cal saber de la LCS EU split primavera 2016

La LCS EU funciona amb el format mixt habitual de fase regular i play-offs. La fase regular consta de 10 equips, 9 setmanes i 18 jornades. Cada setmana es juguen dues jornades i cada jornada són cinc partits. Els sis primers equips es classifiquen per als play-offsL’últim equip descendeix directament, mentre que el vuitè i el novè classificat juguen una eliminatòria Bo5  contra el segon i el tercer de la Challenger Series. Com ja comentava a la Guia de Competicions específica, la LCS EU canviarà de format de cara a l’split d’estiu, jugant les jornades amb un Bo2.

La fase regular es juga del 14 de gener al 18 de març. Encara no tenim calendari dels play-offs.

Qui i quan?


Equips participants de l’split  de primavera 2016

Aquest any la LCS EU té equips de nivells molt diferents. Dos equips semifinalistes de les Worlds Champions (Fnatic i Origen), tres equips en plena etapa de canvis molt grans (H2K Gaming, Unicorns of Love i Roccat), dos equips que amb canvis moderats volen millorar l’anterior (Giants i Elements) i tres equips nous que no han participat mai a la LCS (Team Vitality, G2 eSports i Splyce).

Fnatic [FNC]

L’actual campió de la LCS EU ve d’un estiu agitat. Després del récord de 18-0 a l’split d’estiu 2015 i una bona fase de grups al World Championship, l’eliminació a semifinals a mans dels coreans Koo Tigers va ser dolorosa. Un 0:3 que va servir per marcar que FNC tenia un bon nivell, però no suficient. Amb aquest regust agre-dolç va arribar la tempesta. Dels 5 titulars, 3 marxaven a la lliga americanaHuni (el toplaner) i Reignover (el jungler) se n’anaven a Immortals (un nou equip de la LCS NA) i YellowStar (el capità, ànima i support) a Team Solo Mid.

Fins 24h abans de l’IEM Cologne no descobríem la nova alineació: Gamsu (toplaner coreà provinent de Team Dignitas), Spirit (jungler coreà provient del xinès Team WE), Febiven (el midlaner de la temporada anterior), NoXiAK (support  alemany provinent de l’aventura suïssa d’E-Corp Gaming) i Rekkles (l’ADC de la casa). Cologne no va ser la millor de les experiències, però l’equip s’ha de rodar.

Alineació: Gamsu (toplaner), Spirit (jungler), Febiven (midlaner), NoXiAK (support) i Rekkles (ADC).

Caldrà veure com es compenetren els nous fitxatges amb Febiven i Rekkles. Fnatic ha tornat ha apostar per la compenetració coreana a la jungla i el top, segurament és una qüestió de fiabilitat. GamsuSpirit ja van coincidir a Samsung Blue (tot i que el toplaner era substitut).

Torna a dalt

Origen [OG]

La revelació del 2015. L’equip del murcià Enrique “xPeke” Cedeño ve d’un any magnífic: ascendeixen a la LCS EU per jugar l’split d’estiu i queden segons a la fase regular i als play-offs (i perden la final amb un 3-2 contra FNC). Es classifiquen al mundial a través del Regional (una competició que es fa per saber qui és el tercer de cada regió que entra al mundial). Mundial impecable: eliminats a semifinals per l’imparable i després campió equip coreà SKT T1.

Quan acaba el mundial, OG anuncia que el seu mid titular, xPeke, per tal de poder dirigir millor l’equip alternarà la titularitat amb el jove PowerOfEvil, que fitxen a UoL. El flamant fitxatge juga a l’IEM San José i, tot i portar poc temps a l’equip, mostra signes d’adaptació.

Alineació: SoaZ (toplaner), Amazing (junlger),  xPeke/PowerOfEvil (midlaners), Mithy (support) i la promesa Niels (ADC).

Candidats al títol des del minut zero d’aquesta temporada. Caldrà veure com gestionen la rotació al mid entre xPekePowerOfEvil. Però si continuem amb la curva d’evolució de l’any passat serà un equipàs a seguir.

Torna a dalt

H2K-Gaming [H2K]

Durant el 2015 H2K-Gaming va ser la regularitat, però també mediocritat, en persona. El tercer en discòrida, que apunta maneres però no acaba de treure galons. Per això és fàcil d’entendre perquè H2K-Gaming és un dels equips que més moviment ha tingut.

A principis de novembre marxava Pr0lly (l’entrenador) i dos dels seus titulars: el jungler francès Loulex (qui de moment és agent lliure) i el support britànic kaSing  (qui després d’un mes a TSM ha acabat recalant al nou Team Vitality). A principis de desembre tornava a sacsejar-se l’equip amb la sortida de l’ADC titular, Hjärnan, i l’entrada de Forg1ven (ADC grec provinent de Gambit Gaming), Jankos (jungler de ROCCAT), VandeR (support polonès que també abandonava ROCCAT). No només això sinó que l’entrenador Pr0lly tornava a l’equip.

Alineació: Odoamme (toplaner), Jankos (jungler), Ryu (midlaner), VandeR (support) i Forg1ven (ADC).

Caldrà veure si l’equip funciona i evoluciona o si segueix la línia de l’any passat: gens catastròfic, però tampoc especialment exitós. El nou H2K només l’hem pogut veure a l’IEM Cologne, i les sensacions no auguraven massa canvi.

Torna a dalt

Unicorns of Love [UOL]

El 2015 va ser un any traumàtic pels unicorns. Després de quedar 5ens a la fase regular de l’split de primavera i quedar 2ns als play-offs perdent amb FNATIC (els grans dominadors del 2015 a Europa) les coses se’ls giren en contra. El seu jungla, Kikis, abandona l’equip. Tot i que el resultat a la fase regular de l’split d’estiu és el mateix, quedant 4ts amb 9:9, no ho fan amb la mateixa solera i alegria que els caracteritza. Queden eliminats en darrer i 4t lloc dels play-offs. Tampoc aconsegueixen plaça pels mundials (perdent, això si, amb OG: la revelació).

És aleshores quan pateixen una desbandada general: el seu pilar, el midlaner alemany PowerOfEvil, fitxa per OG. El seu ADC titular, Vardags, passa a ser suplent. I H0R0, el jungla que s’havia incorporat a mitja temporada, abandona l’equip per problemes familiars.  Durant l’estiu es fitxen els ex-integrants Gilius (junlga) i Steelback (ADC) i també Fox (midlane). Durant les proves es juga la IEM San Jose, on UOL mostra una imatge d’equip molt tendre. Pel que sembla això propicia la sortida de Gilius i en el seu lloc s’incorpora el rus Diamondprox.

Alineació: Vizicsacsi (toplaner), Diamondprox (jungler), Fox (midlaner), Hylissang (support) i Steelback (ADC).

Caldrà veure si tants canvis permeten mantenir viu l’esperit divertit i alegre de Unicorns of Love. També caldrà veure la seva competitivitat. Origen i Fnatic els queden molt lluny, però i la resta?

Torna a dalt

Roccat [ROC]

El 2015 de ROCCAT és per oblidar. L’split de primavera l’acaben 8ens i es juguen el descens amb Copenhagen Wolves Academy. Certifiquen la seva permanència amb un 3:0. L‘split d’estiu va força millor, tot i que s’acumulin més derrotes que victòries (8:10), acaben en 5è lloc. Els play-offs no van massa millor: perden contra Unicorns of Love 2:3 a la primera ronda. Al Regional pel mundial queden 3r eliminats pels que serien campions: Origen.

I aquí comença la desbandada: Jankos VandeR marxen a H2K, Nukeduck fitxa per Team Vitality, Amin fitxa pel retor de Natus Vincere, MrRalleZSteve són cedits a un equip de Challenger (tot i que acaben recalant a Elements), Wickd, Overpow i Woolite marxen a equips de Challenger. Fins el dia 5 de gener no coneixiem cap integrant del seu equip. En un comunicat oficial comunicaven que havien apostat per dos veerans com Edward Fredy122 per envoltar-los de rookies que fossin l’aposta de futur. Completen el roster el suís Airwaks ocuparà la jungla, el suec Betsy al mid i el danès Safir faria d’ADC.

Alineació: Fredy122 (toplaner), Airwaks (jungler), Betsy  (midlaner), Edward (support) i Safir (ADC)

Caldrà veure si han trobat el balanç entre l’experiència del top i el support i la novetat dels rookiesROCCAT haurà de lluitar amb si mateix, intentar imprimir alguna mena de personalitat a la vegada que procuren la solvència esportiva.

Torna a dalt

Giants [GIA]

Giants va tancar el 2015 amb moltes aspiracions. A l’split de primavera quedaven penúltims. Van mantenir la permanència guanyant 3:1 a Reason Gaming. L’split d’estiu va ser una altra història, el canvi de support (Rydle marxa, entra G0dfred) va sentar molt bé a l’equip espanyol: 6è lloc i accés a play-offs (on perden a les primeres de canvi amb H2K per un contundent 3:0).

Al juliol, ReventXz entra com a substitut del toplaner Werlyb i Caedrel del midlaner PePiiNeRo. Tot i ser un secret a veus al desembre s’anuncia la marxa de Fr3dric (jungler) i Werlyb (toplaner). Finalment, el 7 de gener es van confirmar el nou toplaner i el nou jungler. El noruec K0u farà de jungler, gran promesa amb gran habilitat individual a qui sempre se li ha criticat el poc treball en equip. El top l’ocuparà el danès Atombomben un desconegut de la competició, però que té un gran nivell a SoloQ. Primera experiència en equip competitiu doncs pel nou toplaner de Giants.

Alineació: Atombomben (toplaner), K0u (jungler), PePiiNeRo (midlaner), G0dfred (support) i Adryh (ADC).

Caldrà veure si tot i els canvis Giants pot repetir o millorar el 6è llocG0dfred i Adryh van acabar la temporada amb molt bona sinergia i el talent de PePiiNeRo encara pot brillar més.

Torna a dalt

Elements [ELE]

Elements va ser l’equip gris del 2015. En tots dos splits van acabar en les tranquílissimes aigües del 7è lloc (que ni dóna accés als play-offs ni al descens).

Tot i que, segons com es miri, podrien ser grans resultats. En acabar l’split de primavera 3 titulars marxen a altres equips: Wickd (toplaner), Shook (jungler) i Rekkles (ADC). I Krepo es retira per fer de caster a Riot. Entren Jwaow (top), Gilius (jungler) i promisQ (support) i juntament algun substitut com Tabzz (ADC) es completa el 5 inicial Al finalitzar l’split d’estiu marxen TabzzJwaow. A principis de gener entren Gilius, Steve i Eika; Nyph passa a ser entrenador. També se’ns informa que PromisQ canvia de nom a sprattel.

Alineació: Steve (toplaner), Gilius (jungler), Eika (midlaner), sprattel (support) i MrRalleZ (ADC).

Caldrà veure quines sones les aspiracions d’enguany d’Elements. L’any passat començaven com a equip amb 5 fitxatges estrelles i s’ofegaven en la mediocritat absoluta. Costarà recuperar una pèrdua d’identitat tan marcada com la de Froggen.

Torna a dalt

Team Vitality

Gambit ha mort. La franquícia dels mítics Gambi Gaming va ser adquirida per l’equip francès Team Vitality (equip que ja té un equip de Call of Duty, FIFA i que està engegant un de Halo).

L’equip està format per jugadors que ja coneixen la LCS. El primer integrant anunciat va ser kaSing, el support que marxava de H2K i havia passat un mes de proves a TSM. Cinc dies més tard, comunicat oficial de Team Vitality per anunciar el seu roster. Al capdavant de l’equip hi hauria Shaunz que era l’entrenador de Gambit. Cabochard (toplaner de Gambit) mantindrà el seu lloc, l’holandès Shook provinent dels descendits Copenhagen Wolves ocuparà la jungla, el noruec Nukeduke provinent de ROCCAT estarà al mid. El bot estaria format per l’antiga parella de H2K: el ja anunciat kaSing i el suec Hjärnan.  Un equip fet de retalls de LCS però que apunta maneres.

Alineació: Cabochard (toplaner), Shook (jungler), Nukeduke (midlaner), kaSing (support) i Hjärnan (ADC).

Caldrà veure la sinergia de l’equip per saber si lluitaran per accedir als play-offs o per no descendir. Equip que té prou nivell individual per acabar en una 4a o 5a posició, caldrà veure si Shaunz aconsegueix crear cohesió i sinergia.

Torna a dalt

G2 Esports

L’equip de l’espanyol Carlos ocelote Rodríguez participarà per primera vegada a la LCS. Abans d’acabar el 2015, el 30 de desembre ens anunciaven quin seria el seu 5 titular. G2 Esports, abans Gamers2, ha apostat per l’ambició i la experiència. Sabem que el seu primer objectiu és mantenir la plaça LCS, però també podem percebre que G2 vol ser aspirant al títol.

L’equip està format per l’ex-jungler de UoL Kikis que en aquest cas ocuparà el top. Trobem dos jugadors coreans, però que venen de llocs diferents: Trick (jungler) que ve del desmantellament de CJ Entus (equip de LCK coreana) i Emperor (ADC) que ve de l’equip de Challenger americana Team Dragon Knights. El mid l’ocuparà la promesa croata de la casa: PerkZ. Tanca el roster el support holandès que ja era titular a G2: Hybrid.

Alineació: Kikis (toplaner), Trick (jungler), PerkZ (midlaner), Hybrid (support) i Emperor (ADC).

Caldrà veure si aquest primer split donen la campanada o asseguren objectius. Tothom coneix les aspiracions d’ocelote a crear un dels equips referents d’Europa, però també el seu complexe en veure que xPeke ho va aconseguir en no res. Els cegarà el complexe o és realment un projecte consistent?

Torna a dalt

Splyce

Splyce és l’equip que substituirà a Team Dignitas EU. Inicialment es va dir Follow eSports. Durant el desembre de 2015 va canviar de nom i de imatge.

Curiosament, l’equip està format íntegrament per jugadors danesos. Excepte el fitxatge del jungler, els altres 4 titulars són els mateixos jugadors que jugaven a Team Dignitas EU: Wunderwear (top), Sencux (mid), Nisbeth (support) i Kobbe (ADC). Després de l’anunci del canvi de nom també es va confirmar el fitxatge de Trashy el jungler danès de l’equip Enemy que havia jugat el darrer split a la LCS NA.

Alineació: Wunderwear (toplaner), Trashy (jungler), Sencux (midlaner), Nisbeth (support) i Kobbe (ADC).

Splyce podria ser un dels tapats d’enguany. Un equip format per jugadors de perfil baix, 4 dels quals ja es coneixen de la temporada anterior. Caldrà veure si el seu perfil baix els permet alçar el vol.

Torna a dalt

Calendari

Setmana 1

Dijous, 14 de gener
 • Fnatic vs. Origen – 18:00 CET
 • Elements vs. G2 Esports – 19:00 CET
 • H2K vs. Giants – 20:00 CET
 • Splyce vs. Unicorns of Love – 21:00 CET
 • Team Vitality vs. Roccat – 22:00 CET
Divendres, 15 de gener
 • Giants vs. Unicorns of Love 18:00 CET
 • Splyce vs. Elements 19:00 CET
 • Team Vitality vs. Fnatic 20:00 CET
 • H2K vs. Origen 21:00 CET
 • G2 Esports vs. Roccat 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 2

Dijous, 21 de gener
 • Giants vs. G2 Esports 18:00 CET
 • Roccat vs. Elements 19:00 CET
 • Origen vs. Unicorns of Love 20:00 CET
 • Splyce vs. Team Vitality 21:00 CET
 • Fnatic vs. H2K 22:00 CET
Divendres, 22 de gener
 • Team Vitality vs. Origen 18:00 CET
 • ​Elements vs. Giants 19:00 CET
 • Fnatic vs. Unicorns of Love 20:00 CET
 • Splyce vs. Roccat 21:00 CET
 • G2 Esports vs. H2K 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 3

Dijous, 28 de gener
 • Giants vs. Splyce 18:00 CET
 • OG vs. Roccat 19:00 CET
 • G2 Esports vs. Fnatic 20:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Elements 21:00 CET
 • H2K vs. Team Vitality 22:00 CET
Divendres, 29 de gener
 • Origen vs. Elements 18:00 CET
 • Team Vitality vs. Giants 19:00 CET
 • Unicorns of Love vs. G2 Esports 20:00 CET
 • Fnatic vs. Splyce 21:00 CET
 • Roccat vs. H2k 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 4

Dijous, 4 de febrer
 • Elements vs. Team Vitality 18:00 CET
 • Giants vs. Fnatic 19:00 CET
 • G2 Esports vs. Origen 20:00 CET
 • Roccat vs. Unicorns of Love 21:00 CET
 • H2K vs. Splyce 22:00 CET
Divendres, 5 de febrer
 • G2 Esports vs. Splyce 18:00 CET
 • ​Elements vs. H2K 19:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Team Vitality 20:00 CET
 • Origen vs. Giants 21:00 CET
 • Roccat vs. Fnatic 22:00 CET​
Torna a dalt

Setmana 5

Dijous, 11 de febrer
 • Unicorns of Love vs. H2K – 18:00 CET
 • Fnatic vs. Elements – 19:00 CET
 • Origen vs. Splyce – 20:00 CET
 • G2 Esports vs. Team Vitality – 21:00 CET
 • Roccat vs. Giants – 22:00 CET
Divendres, 12 de febrer
 • Origen vs. Team Vitality – 18:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Fnatic – 19:00 CET
 • H2K vs. G2 Esports – 20:00 CET
 • Elements vs. Roccat – 21:00 CET
 • Splyce vs. Giants – 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 6

Dijous, 18 de febrer
 • Elements vs. Origen – 18:00 CET
 • Roccat vs. Splyce – 19:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Giants – 20:00 CET
 • Fnatic vs. Giants – 21:00 CET
 • Team Vitality vs. H2K – 22:00 CET
Divendres, 19 de febrer
 • Giants vs. Elements – 18:00 CET
 • Team Vitality vs. Unicorns of Love – 19:00 CET
 • Origen vs. H2K – 20:00 CET
 • Splyce vs. Fnatic – 21:00 CET
 • Roccat vs. G2 Esports – 22:00 CET​
Torna a dalt

Setmana 7

Dijous, 25 de febrer
 • G2 Esports vs. Elements – 18:00 CET
 • Giants vs. Team Vitality – 19:00 CET
 • H2K vs. Fnatic – 20:00 CET
 • Splyce vs. Origen – 21:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Roccat – 22:00 CET
Divendres, 26 de febrer
 • Origen vs. G2 Esports – 18:00 CET
 • Giants vs. H2K – 19:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Splyce – 20:00 CET
 • Fnatic vs. Roccat – 21:00 CET
 • Team Vitality vs. Elements – 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 8

Dijous, 10 de març
 • Fnatic vs. Giants – 18:00 CET
 • H2K vs. Roccat – 19:00 CET
 • Unicorns of Love vs. Origen – 20:00 CET
 • Team Vitality vs. G2 Esports – 21:00 CET
 • Elements vs. Splyce – 22:00 CET
Divendres, 11 de març
 • G2 Esports vs. Giants – 18:00 CET
 • Elements vs. Unicorns of Love – 19:00 CET
 • Fnatic vs. Team Vitality – 20:00 CET
 • Splyce vs. H2K – 21:00 CET
 • Roccat vs. Origen – 22:00 CET
Torna a dalt

Setmana 9

Dijous, 17 de març
 • Giants vs. Origen – 18:00 CET
 • Elements vs. Fnatic – 19:00 CET
 • H2K vs. Unicorns of Love – 20:00 CET
 • Roccat vs. Team Vitality – 21:00 CET
 • Splyce vs. G2 Esports – 22:00 CET
Divendres, 18 de març
 • H2K  vs. Elements – 18:00 CET
 • Vitality vs. Splyce – 19:00 CET
 • Origen vs. Fnatic – 20:00 CET
 • Giants vs. Roccat – 21:00 CET
 • G2 Esports vs. Unicorns of Love 22:00 CET

 

Torna a dalt

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top