IEM Cologne (Prèvia)

 

Aquest cap de setmana es juga la Intel Extreme Masters Cologne (IEM Cologne). La última competició per franquícies amb rellevància abans de l’inici de la Season 6. Aquesta competició ha vingut precedida d’un All-Stars molt relaxat a Los Angeles i una IEM San José sense sorpreses.


Dibuixant Katowice

Com ja explicava a “IEM San José. Cap sorpresa” la Intel Extrem Masters és una competició organitzada per ESL i Intel. Durant l’any es fan 6 IEM arreu del món, el darrer és el IEM Worlds Championship a Katowice i reuneix els millors de l’any. L’IEM Cologne és el quart esdeveniment d’aquesta 10a edició de IEM i és l’últim de League of Legends abans de Katowice.

A l’IEM Cologne han arribat sis equips votats per regions. Per Europa Fnatic (FNC), ara si, i H2K. Per Estats Units hi participen  Cloud9 (C9) i Team Liquid (LIQ). En aquesta pre-season 6 tan moguda, Team Liquid és dels equips que pateix molts canvis d’alineació i refusa participar i Team Dignitas (DIG) els substitueix. Pel que fa a Àsia hi havia un representat de la LPL, la lliga xinesa: EDward Gaming (EDG); i el nouvingut a la LCK coreana: EVER (ESC). A principis de novembre, el xinesos EDG van anunciar que no participarien en cap competició el que quedava de 2015 per preparar la seva nova alineació i encarar la Season6 millor. Qiao Gu Reapers (QG), el segon equip més votat de la LPL, seria l’equip xinès que prendria el relleu de EDG.

La competició, com sempre, es juga per eliminatòries directes amb el format de millor de tres (o best of 3: Bo3) fins a la final que és un millor de 5 (Bo5). FNCESC entraran directes a semifinals. DIGQG per una banda i C9H2K per l’altra es jugaran les dues places per les semifinals.


Quins equips hi anaven i en quin estat arribaven

FNC

L’actual campió de la LCS EU ve d’un estiu agitat. Després del récord de 18-0 a l’split d’estiu a la LCS EU  i una bona fase de grups al World Championship, l’eliminació a semifinals a mans dels coreans Koo Tigers va ser dolorosa. Un 0:3 que va servir per marcar que FNC tenia un bon nivell, però no suficient. Amb aquest regust agre-dolç va arribar la tempesta. Dels 5 titulars, 3 marxaven a la lliga americanaHuni (el toplaner) i Reignover (el jungler) se n’anaven a Immortals (un nou equip de la LCS NA) i YellowStar (el capità, ànima i support) a Team Solo Mid. Fins 24h abans de l’IEM Cologne no hem conegut la nova alineació: Gamsu (toplaner provinent de Team Dignitas), Spirit (jungler provient del xinès Team WE), Febiven (el midlaner de la temporada anterior), NoXiAK (support provinent de l’aventura suïssa d’E-Corp Gaming) i Rekkles (l’ADC de la casa).

ESC

Ever és un equip de nova creació coreà. Capaç del millor i del pitjor. Fundat aquest 2015 ha jugat els dos splits a la Challenger Series (l’equivalent a segona divisió). En el segon es va classificar per a la promoció d’ascens a la LCK, però un estrepitós 1:3  amb SBENU Sonicboom els deixava fora. Al setembre van revolucionar el seu 5 amb l’entrada d’Ares (jungler), Police (ADC) i KeY (support). I els resultats s’han notat en la recent 2015 LoL KeSPA Cup, on arribaven com a finalistes dels play-offs d’ascens a la LCK. Es proclamen campions de la KeSPA Cup després de guanyar Samsung Galaxy, Rebels Anarchy, SK Telecom T1 (actual campions del món) i CJ Entus a la final.

DIG

Team Dignitas també ha tingut un estiu mogudet després d’un 2015 discret. Un novè lloc a l’split de primavera de la LCS NA  i un sisè al d’estiu. Canvis de banqueta i en el 5 titular. Brokenshard substitueix a Rico com a entrenador. L’entrada de l’israelià a la banqueta revoluciona el 5 titular i entren SmittyJ (toplaner), Kirei (jungler), Apollo (ADC) i  Jesiz (support). Es queden fora de l’equip els tres coreans (Helios, Gamsu i Core JJ ) i el support nord-americà KiWiKiD passa a ser suplent.

QG

Qiao Gu Reapers és una de les sensacions de l’any 2015 a la Xina. Amb una setmana de diferència quedava 3r a la Demacia Cup Spring i ascendia a la LPL. Semblava que s’havia de desinflar quan LGD els passava per sobre amb 1:3 eliminant-los a setzens de finals de la Demacia Cup Summer. Un petit solc en el camí, perquè van aconseguir acabar 2ns a la fase regular de l’split d’estiu de la LPL i plantant-se a la final (on tornarien a ser desbancats per LGD). Sens dubte un dels equips més interessants de veure com es mou fora de la seva regió.

C9

Any convuls per Cloud9 que passaven de quedar 2ns a l’split de primavera de la LCS NA i caure a la final contra TSM, passaven a un split d’estiu mediocre on quedaven 7ens. Arribaven al World Championship amb joc irregular i a través dels Regionals (el torneig pel 3r lloc de cada regió als mundials). Mundial més aviat discret on queien a la fase de grups amb un discret 2:4. Després del mal joc de Meteos a la jungla durant la LCS NA, se’l converteix en substitut i el tòxic Hai passa a ser-ne titular. Durant el World Championship Hai és multat i apartat per tòxic. Es fitxa al coreà Rush que el substitueix. Però Hai es torna a fer un lloc a l’equip, aquest cop al lloc de support, quan el mític LemonNation es retira i passar a formar part de l’equip tècnic. També es fitxa a Bunny Fufuu, qui en principi serà el support titular al costat d’Sneaky. Però tot són dubtes després de l’All-Stars, doncs Meteos es destapa amb un nivell espectacular a la jungla, com no li havíem vist en tot el 2015.

H2K

L’equip europeu és un dels molts afectats per aquesta tempesta de fitxatges que ha assolat la LCS EU i la LCS NA. A principis de novembre marxava Pr0lly (l’entrenador) i dos dels seus titulars: el jungler francès Loulex (qui de moment és agent lliure) i el support britànic kaSing  (qui després d’un mes a TSM ha acabat recalant al nou Team Vitality -l’antic Gambit Gaming-). A principis de desembre tornava a sacsejar-se l’equip amb la sortida de l’ADC titular, Hjärnan, i l’entrada de Forg1ven (ADC grec provinent de Gambit Gaming), Jankos (jungler de ROCCAT), Vander (support polonès que també abandonava ROCCAT). No només això sinó que l’entrenador Pr0lly tornava a l’equip. Per tant un estiu mogudet on només el toplaner rumanès Odoamne i el midlaner coreà Ryu no s’han mogut.

// ESL

La competició

La competició es disputarà des de divendres 18 a diumenge 20. Els horaris són els següents:

 • Divendres 18
  • 17h – Team Dignitas vs Qiao Gu Reapers (1:2)
  • 20h – Cloud9 vs H2K (1:2)
 • Dissabte 19h
  • 17h – Fnatic vs guanyador DIG/QG (1:2)
  • 20h – Ever vs guanyador C9/H2K (2:1)
 • Diumenge 20h
  • 18h – Final
//ESL
//ESL

On veure-la, com seguir-la

En aquest cas és la resposta és curta. El propi organitzador, ESL, ens dona servei de stream. Us deixo dues opcions:

Scroll to Top