Guia de les Competicions de LoL (III): LCS EU i LCS NA

LCS portada guia

La LCS EU és la lliga europea i la LCS NA és la lliga nord-americana. LCS és l’acrònim de League of Legends Championship Series. Podríem considerar les dues LCS dues de les quatre més importants del món (juntament amb Xina i Corea del Sud).

Aquesta guia la dividirem en:


Format de competició

LCS franja horitzontal logos

La LCS EU i la LCS NA són dues lligues bessones: funcionen exactament igual. Primer es juga una fase regular estil lliga i després els play-offs.

La fase regular consta de 10 equips, 9 setmanes i 18 jornades. Cada setmana es juguen dues jornades i cada jornada són cinc partits. Aquests partits són en format Bo1 (Best of one)*. La classificació funciona per victòries i derrotes, no per punts. Es representa amb dos punts al mig, primer el nombre de victòries i després les derrotes (per exemple “10:8”).

  • – Els sis primers equips es classifiquen per als play-offs.
  • – El vuitè i el novè classificat juguen una eliminatòria Bo5 (Best of five, el millor de 5 partits) contra el segon i el tercer de la Challenger Series (l’equivalent a una “segona divisió“).
  • – L’últim equip descendeix directament. Aquest és substituït pel guanyador de la Challenger Series.

LCS taula classificació

Els play-offs es juguen en format Bo5. Els dos primers classificats entren directes a semifinals. Els quarts de final els juguen el tercer contra el cinquè i el quart contra el sisè. El guanyador dels play-offs és el guanyador de l’split.

LCS play offs
Diagrama dels play-offs

*Canvis per l’split  d’estiu 2016

S’han confirmat canvis de cara a la Season6. Durant l’split de primavera es mantindrà el sistema actual. Però l’split d’estiu canviarà. A la LCS NA es jugarà amb Bo3 i a la LCS EU es jugarà amb Bo2 (amb la possibilitat d’empatar). La intenció de Riot és augmentar la competitivitat de les dues regions. Duran l’est tornen a introduïr canvis, si homogeinitzen o si bé mantenen el Bo3 i el Bo2.

Torna a dalt

Caràcter

Les dues LCS es programen de manera consecutiva. Primer es retransmeten els partits de LCS EU i tan bon punt s’han acabat els 5 partits de la jornada, comença la jornada de LCS NA. D’aquesta manera es facilita que l’espectador pugui seguir les dues competicions a la vegada.

Tot i ser idèntiques en el format de competició tenen caràcter diferent. Podem dir que la LCS EU és més tàctica i que la LCS NA més espectacular. La LCS EU prioritza els objectius al mid game i team fights més objectius al late game. En canvi, la LCS NA prioritza les kills (tant a early game com a mid game) i procura stompejar les partides amb l’snowball d’algun dels seus jugadors.

Torna a dalt
FNC win summer 2015
FNATIC guanyador de l’split d’estiu de la LCS EU 2015 // Riot

On veure-la, com seguir-la

Com en totes les competicions de League of Legends hi ha múltiples canals que retrasmeten l’edeveniment i la majoria ho fan a través de plataformes com Twitch, YouTube Gaming o Azubu.  Entre tota la oferta, jo sempre en recomano dues:

  • El canal oficial de Riot (en anglès). Per a tots els que volen poder dir “jo el miro en VO” i pels que volen una realització televisiva moderna: entrevistes, taules de debat amb diversos analistes, prèvies…

 

  • El canal d’ESL Spain (en castellà). Per aquells qui els faci mandra l’anglès, i valorin el bon humor i la proximitat. Molt bona que feina que es fa des del canal espanyol del gegant ESL.
Torna a dalt
Scroll to Top