Guia de les Competicions de LoL (II): All-Stars

All_Star_portada

L’All-Stars 2015 de League of Legends es celebra aquest cap de setmana del 10 al 13 de desembre a Los Angeles. El format i el nom “All-Stars” és clarament dedicat a l’espectacle i la diversió de l’espectador. Enguany veurem diverses modalitats de competició com l’1vs1 o All for One.

Jugadors dels equips de totes les regions que dividits en dos grans equips Team Fire Team Ice s’enfrontaràn en partits experimentals, amb alineacions mai vistes, fase de grups, eliminatòries, victòries per punts o per Bo3… Un combinat pensat per al gaudi dels espectadors. Una manera distesa d’acabar la Season5.

Aquesta guia la dividirem en:


Participants

Els participants arriben a l’All-Stars per votació popular a les seves respectives regions. Les regions més importants, denominades main regions, tenen representació directa. La resta poden accedir-hi a través de l’International Wildcard, que és una mena d’All-Stars de les altres regions.

Els jugadors es reparteixen en dos grans equips Team FireTeam Ice. El Team Fire el composen els jugadors escollits de la LCK (Corea), la LMS (Taiwan, Hong-Kong i Macau) i la LCS NA (EEUU). El Team Ice està format per LCS EU (Europa), LPL (Xina) i el IWC (el representant guanyador de l’International Wildcard). En aquest cas el representant de l’IWC és el CIS (Commonwealth of Independent States) que són jugadors russos, ucraïnesos i moldaus.

 

Participants All-Star 2015 de Los Angeles. Taula: http://lol.esportspedia.com/
Participants All-Star 2015 de Los Angeles. // Carles Mayol
1 Degut a la norma de les votacions que només permet dos jugadors per equip, YellowStar de Fnatic i Bengi de SK Telecom T1 han sigut substituïts per kaSing i Score respectivament.
Westdoor substitueix a Toyz, qui per problemes personals va refusar participar.
3 Meteos substituix a Hai, qui (juntament amb Rush, la primera alternativa) estan preparant l’IEM Cologne amb l’equip Cloud9.
4 El jugador espanyol xPeke va refusar participar per poder-se centrar en les gestions del seu equip (Origen). Febiven, de Fnatic, era el primer subsitut, però la norma del màxim de dos jugadors per equip no li permet jugar. Froggen serà el representant europeu.
Torna a dalt

Format de competició

El format de competició és relativament complicat. Guanyarà l’equip (Team IceTeam Fire) que més punts acumuli. Aquests punts es poden sumar en dues competicions bàsiques: els partits per regions (Region Matches) i els partits de diversió (Fun Matches).

Region Matches

Els partits regionals enfrontaran cada regió d’un equip amb totes les regions de l’altre en mapa 5vs5: l’Esquerda de l’Invocador (Summoner’s Rift). Es sumaran 100 punts per victòria i aquests punts seran per l’equip no per la regió. Els millor de cada equip jugaran un Bo3 que sumarà 300 punts a l’equip guanyador.

Fun Matches

Els partits de diversió es divideixen en dos: partits de 5vs5 i competició 1vs1.

 • partits 5v5 (punts que es sumen)
  • Pick 10 (50) – els fans voten els 10 campions que es jugaran, 5 per equip. Els jugadors decideixen qui els jugarà.
  • Marksman Mode (50) – partit amb blind pick (escollir campions a ceges, sense veure què escull l’altre equip) on només es poden escollir campions “Tiradors” (Marksman) i adquirir botes, items ofensius i pocions.
  • Assassin Mode (50) – partit amb blind pick (escollir campions a ceges, sense veure què escull l’altre equip) on només es poden escollir campions “Assassins” (Assassin) i adquirir botes, items ofensius i pocions.
  • One For All (50) – partit amb la norma especial One for All. Aquesta norma fa que entre els 5 jugadors de l’equip s’esculli un personatge i tots 5 juguen aquell campió.
  • All-Star vs All-Stars (200) – els fans voten un jugador per posició de cada equip i s’enfronten el Team Fire i el Team Ice.
  • Tandem Mode (Dobles) (100) – la més hilarant de totes les opcions. Jugaran 10vs10. Cada campió estarà controlat per dos jugadors: un portarà el teclat i l’altre el ratolí.
 • competició 1vs1
  • Sorteig totalment aleatori exceptuant el primer partit que serà un jugar del Team Fire contra un del Team Ice. Hi haurà un total de 29 enfrontaments 1vs1.
  • Normes bàsiques de l’1vs1: és jugarà en el mapa l’Abisme Udolant (Howling Abyss). El guanyador serà el primer que mati l’oponent, destrueixi la primera torre o arribi a matar 100 minions.
  • Hi ha 250 punts en joc: 150 pel guanyador, 50 pel segon, i 25 pel tercer i el quart.
Torna a dalt

Caràcter

El caràcter de l’All-Stars és 150% festiu. Busca l’espectacle i la diversió. Queda clar quan una part de la competició es denomina “Fun Matches“. Com qualsevol All-Star pretén ajuntar els millors jugadors del planeta i espera que els partits estiguin apadrinats per l’esperit dels Globetrotters: plays increïbles, kills, fails per intentar impossibilitats…

Una molt bona competició per desestressar la tensió competitiva prèvia a la Season 6, que fa pinta que arribarà la setmana després de l’All Stars 2015.

Torna a dalt
Sjokz entrevista a Dyrus després del seu últim partit amb TSM al darrer Worlds Championship. // Riot

On veure-la, com seguir-la

Com la majoria de competicions de League of Legends podeu seguir-la per diversos canals de Twitch YouTube Gaming.

Jo recomano dos canals. Pels que seguiu bé l’anglès, podeu sintonitzar la versió original en anglès del canal oficial de Riot, un escàndol a nivell de realització, gràfic, de dades i amb entrevistes. Si encara no enteneu massa el joc i preferiu poder escoltar la narració en castellà, us recomano molt moltíssim el canal oficial de ESL Spain. La passió i les bromes que fan a la vegada que apliquen la didàctica per novells fa que siguin el meu canal de referència de League of Legends.

Torna a dalt
Transmissió de ESL Spain durant el World Championship.
Transmissió de ESL Spain durant el World Championship. // ESL Spain
Scroll to Top