Guia de les Competicions de LoL (I): Aproximació general

logos competicions

Aquesta guia està pensada per poder entendre i seguir més fàcilment les principals competicions internacionals de League of Legends. La guia tindrà diverses parts. En aquesta primera farem un cop d’ull general a les competicions de League of Legends. En cadascuna de les següents entrarem en profunditat en una competició concreta.


La temporada

La temporada (o seasongira entorn al mundial (oficialment es diu World Championship). Durant la temporada els equips intenten guanyar les competicions de la seva regió i assolir els punts necessaris per accedir al mundial. La temporada comença a principis d’any quan Riot allibera el pedaç (patch en anglès) amb el número de la temporada. Enguany estem a punt d’estrenar la sisena temporada de League of Legends, la denominada Season 2016 o Season 6*. Per tant es considerarà que  la temporada comença quan Riot alliberi el pedaç 6.xx. Durant l’any es desenvoluparan les diferents competicions fins a arribar al mundial, la World Championship, que es celebra entre octubre i novembre. Quan acaba el mundial acaba la temporada i comença la pretemporada. La pretemporada solen ser un parell o tres de pedaços on es proven canvis importants del joc de cara a la temporada següent.

*un apunt: fins a la temporada 3 Riot anomenava les temporades amb xifres: Season 1, Season 2 i Season 3; des de la temporada 4 que l’anomenen per l’any, és a dir Season 2014, Season 2015


Les competicions

Les competicions es poden dividir en dos tipus. Les que es juguen per regions i les que mesclen equips de diferents regions.

Competicions per regions

equips regions franja horitzontal logos

Les competicions per regions, podem dir que són les “lligues regulars” i són els principals accessos al mundial. La majoria d’aquestes competicions estan dividides en dues lligues: split de primavera i split d’estiu. La parada entre un split i l’altre sol aprofitar-se per reestructurar equips i fer les promocions d’ascens-descens. Les principals regions de League of Legends són:

  • LCS EU (Europa)
  • LCS NA (EEUU)
  • LCK (Corea)
  • LPL (Xina)
  • LMS (Taiwan, Hong-Kong i Macau)

 

Competicions internacionals

cometicions inter franja horitzontal logos

Les altres competicions importants de l’any són les que mesclen equips de diferents regions. Les principals competicions que mesclen equips de diferents regions són:

  • Intel Extreme Masters
  • MID Season Invitational
  • World Championship
  • All-Stars

Aquesta és una aproximació general. Hi ha peròs i matísos que en les entrades concretes de cada competició espero esvair.  Falta esmentar algunes lligues menors o els wildcards… Però de moment no hi entrarem per no aclaparar amb massa informació de cop. Poc a poc i bona lletra.

Scroll to Top