IEM San José. Cap sorpresa.

intel-extreme-masters-san-jose-x

Aquest cap de setmana es jugava la Intel Extreme Masters San Jose (IEM San Jose). Una de les últimes competicions per franquicies amb rellevància abans de l’inici de la Season 6. Ara ja només ens quedarà l’All-Stars que es jugarà a Los Angeles el cap de setmana del 10 al 13 de desembre, i la setmana següent (del 17 al 20) tornarem a tenir IEM, aquest cop a Cologne.


 

La Intel Extreme què?

La Intel Extrem Masters és una competició organitzada per ESL i Intel. És un dels vaixells insignia dels e-sports: porta deu anys. Ara mateix reuneixen, no exclusivament, els dos videojocs més seguits LoL i CS:GO. Durant l’any es fan 6 IEM arreu del món, el darrer és el IEM Worlds Championship a Katowice i reuneix els millors de l’any. L’IEM San Jose és el tercer esdeveniment d’aquesta 10a edició de IEM.

En el cas de l’IEM San José arribaven sis equips votats per regions. Per Europa tocava Fnatic (FNC) i Origen (OG). Tot i que els britànics Fnatic van renunciar a participar per reorganització interna. Enlloc seu hi han anat Unicorns of Love (UoL), els tercers més votats. Per Estats Units hi han participat el campió i subcampió de la LCS NA: Counter Logic Gaming (CLG) i Team Solo Mid (TSM). Pel que fa a Àsia hi havia un representat de la coreana LCK: Jin Air Green Wings (JAG); i un representant de la LPL xinesa: LGD Gaming (LGD).

La competició anava per eliminatòries directes amb el format de millor de tres (o best of 3: Bo3) fins a la final que seria un millor de 5 (Bo5). OG i JAG entraven directes a semifinals. TSM i LGD per una banda i UoL i CLG per l’altra es jugarien les dues places per la final.


 

Quins equips hi anaven i en quin estat arribaven

iemlolequips

Abans d’analitzar com ha anat la IEM San Jose i treure’n conclusions anem a veure com arribaven els equips participants.

OG

L’equip del murcià Enrique “xPeke” Cedeño ve d’un any magnífic. Pugen a la LCS EU per jugar l’split d’estiu i claudiquen davant els omnipotents Fnatic (aconsegueixen que els britànics perdin els 2 primers partits des del principi de l’split d’estiu). Per tant queden segons a la fase regular i als play-offs. Es classifiquen al mundial a través del Regional (una competició que es fa per saber qui és el tercer de la regió que entra al mundial), on ja comencen a demostrar que OG pot ser un dels grans equips del mundial. Mundial impecable eliminats a semifinals per l’imparable i després campió equip coreà SKT T1. Quan acaba el mundial, OG anuncia que el seu mid titular, xPeke, per tal de poder dirigir millor l’equip alternarà la titularitat amb el jove PowerOfEvil, que fitxen a UoL.

JAG

Els coreans arriben sense cap mena d’aspiració. Un any força regular però també mediocre que els fa quedar quarts en la fase regular de l’split de primavera i quarts en els play-offs al perdre la primera eliminatòria. Més mediocre és la seva segona part de la temporada on el 6è lloc a la fase regular de l’split d’estiu no els permet classificar-se als play-offs i on perden la oportunitat d’anar al mundial al Regional.

TSM

L’equip nord americà va començar el 2015 entre flor i violes. A l’split de primavera arrasaven amb un Bjergsen en estat de gràcia. Guanyen sense cap problema l’split de primavera i es planten a l’IEM de Katowice que també guanyen. Però les coses es començen a tòrcer a partir del MID Season Invitational (al maig) on fan un paper força galdós i queden eliminats a la fase de grups amb un 1:4. L’split d’estiu queden 5ens a la fase regular per individualitats (Bjergsen és molt Bjergsen i si Dyrus té el dia pot fer una penta), i sense saber ben bé com queden 2ns. A la final, però, queda clar que CLG va a l’alça i que TSM té molts problemes en posicionament. Qualsevol seguidor de TSM voldrà evitar parlar del mundial on es consagra el desastre: eliminats a la fase de grups amb un trist 1:5. Arriben a l’IEM San José amb 4 canvis en l’equip titular: un equip totalment nou que gira entorn al seu midlaner: Bjergsen. Després de la retirada de Dyrus i Santorin (el seu top i el jungla), el moviment de Lutsboy (el support) a analista de l’equip: comencen els fitxatxes. Arriben Svenskeren (jungla), kaSing (support), Hauntzer (top) i el màgic DoubleLift (ADC) que de pas mou el titular WildTurtle a substitut.

LGD

L’equip xinès LGD Gaming és un dels equips més irregulars de l’any. Després d’un split de primavera irregular on aconsegueixen el 6è lloc a la fase regular, als play-offs treuen la força que se’ls reclama i acaben 2n perdent contra Edward Gaming. Durant l’split d’estiu ens trobem pràcticament la mateixa història: acaben 5ens la fase regular, i, aquest cop si, guanyen els play-offs i es coronen campions d’estiu a la Xina. Arriba el mundial i torna la seva irregularitat que paguen caient eliminats a la fase de grups on només guanyen 2 dels sis partits.

UOL

Any traumàtic pels unicorns. Després de quedar 5ens a la fase regular de l’split de primavera i quedar 2ns als play-offs perdent amb FNATIC (els grans dominadors del 2015 a la LCS EU) les coses se’ls han girat en contra. El seu jungla, Kikis, abandona l’equip. Tot i que el resultat a la fase regular de l’split d’estiu és el mateix, quedant 4ts amb 9:9, no ho fan amb la mateixa solera i alegria que els caracteritza. Eliminats quedant en darrer i 4t lloc dels play-offs. Tampoc aconsegueixen plaça pels mundials (perdent, això si, amb OG). És aleshores quan pateixen una desbandada general: el seu pilar, el midlaner alemany PowerOfEvil, fitxa per OG. El seu ADC titular, Vardags, passa a ser suplent. I H0R0, el jungla que s’havia incorporat a mitja temporada, abandona l’equip per problemes familiars. Per tant UOL arriba al IEM amb un 5 titular amb 3 nous. Els ex-integrants Gilius (junlga) i Steelback (ADC) i el fitxatge de Fox (midlane) completen un 5 titular que arriba tendre.

CLG

Després d’OG, l’equip amb l’any més a l’alça. Queden tercers a la fase regular de l’split de primavera, tot i que als play-offs acaben 5ens. Segons a la fase regular de l’split d’estiu i campions al play-off. Suen força per guanyar la LCS NA, però demostren anar a millor. Al mundial fan molt bon paper tot i el 2:4 que els elimina a la fase de grups. A CLG li havia tocat un grup complicat on van haver de plantar cara a paiN Gaming, Flash Wolves o als finalistes coreans Koo Tigers. Tot i quedar eliminats, deixen bones sensacions. Quan acaba el mundial, Pobelter (el seu midlaner) abandona l’equip convertint-se en agent lliure i és substituït per HuHi. A l’octubre l’adc DoubleLift fitxa per TSM i CLG incorpora a Stixxay.


 

La competició

La competició ha sigut força ràpida, amb Bo3 clars (2:0 tots) i la final al ser un Bo5: 3:0.

Eliminatòries ràpides: 2:0 i 3:0 totes. // ESL

Podeu veure tots els partits als canals d’ESL de Youtube, en castellà a ESL España.


Conclusions

Cap sorpresa, cap novetat. Tot ha anat com es preveia. No crec que hi hagi grans partides. Amb els highlights n’hi ha prou. Si voleu veure algun partit, trieu qualsevol dels partits d’OG.

OG: guanyen sense despentinar-se gaire. El que esperàvem d’un equip que s’ha mostrat cada vegada més fort i que al mundial perd molt dignament contra SKT T1. Molt en forma i opten amb credencials a la LCS EU.

JAG: a mig camí del no res. Sense jugar excessivament malament, ni anar mai massa per darrere: demostren estar molt per sota de CLG. Molt lluny dels principals equips de LCK.

TSM: mostra alguns dels problemes de la temporada passada: molts problemes de posicionament i també algunes males decisions a l’hora de defensar i atacar objectius. Equip tendre que necessita evolucionar molt si vol tornar a lluitar per la LCS NA.

LGD: el dia de la marmota xinesa. LGD té grandíssims jugadors. Busquen els dracs ràpids, però després es dediquen a la caça i obliden els objectius. Per a més desastre, amb les caceres no aconsegueixes diferències de kills ni or que els permetin stompejar les partides. Molt soroll per no res.

UOL: bones sensacions d’un equip que arriba a la IEM per accident i que està encara en construcció. Bon posicionament i algun error en els calls d’objectius. Tot i l’equip modest deixen bona imatge. A veure com evolucionen.

CLG: tot i estar força per sota del nivell de LCS EU, aclaren que tenen identitat, que saben el que fan i que pensen lluitar per la LCS NA. A mi m’han generat espectatives força altes. L’anècdota ZionSpartan canvia el seu nom d’invocador a Darshan, el seu nom real.

OG alçant el títol després del 3:0 a CLG. // ESL

Scroll to Top