IEM Katowice (Prèvia)

La IEM Katowice d’enguany es presenta força interessant. I és que després de l’últim mundial hi ha hagut molts canvis en el panorama internacional, moviments de jugadors que han canviat els equips i la manera de jugar notablement. Aquesta IEM Katowice ens farà d’avant sala del que pot ser el Mid Season International de Shanghai: la primera trobada entre equips dels diferents continents. Arribem a aquesta IEM amb caps de cartell sorpresos pel meta, pels moviments de jugadors entre continents o pels nous rivals apareguts a les diferents lligues.

La IEM Katowice reuneix els millors equips de totes les IEM de l’any. Es jugarà del 4 al 6 de març a Polònia.


Els equips

Fnatic

Si una cosa està clara és que canviar 3 de 5 és un canvi. I Fnatic ho està notant, de la supremacia del 18-0 de l’split anterior a l’actual 5è lloc hi ha un canvi considerable. La marxa del combo coreà Huni-Reignover i, sobretot, el capità i shotcaller YellowStar es noten. Fins ara hem vist un Fnatic amb molt talent i capacitat que, en algun moment, ha mostrat una descoordinació desmesurada pel seu nivell.

Katowice pot ser el moment de treure’s l’espina i arrencar el vol definitivament. El talent hi és, les ganes també: un xic més de coordinació i potser podrem veure a Febiven gaudir més.

febiven

Origen

La revelació de la temporada passada no està en el seu millor moment. Origen es basava en controlar early i mid per arrassar en un escandalós late game. A la EU LCS s’està demostrant que el nou meta no els afavoreix i que els altres contrincants ja els coneixen. Els rivals castiguen els errors d’Origen per tal d’intentar snowbollejar els games i no donar-los opció al late on es senten tan còmodes. A sobre la pressió que deu tenir PowerOfEvil no deu ser poca al heredar el tro d’xPeke.

Potser Katowice els serveix per demostrar qui són. Els equips de les altres regions no els deuen tenir tan apamats com a la EU LCS. Aconseguirà Origen desacomplexar-se?

powerofevil

Team SoloMid

Els nord americans són, sobre paper, un equip increïble. Però de moment els està costant plasmar l’esperada superioritat. TSM està demostrant que els noms no ho són tot, a vegades costa molt més coordinar un equip i fa bona l’experiència de Fnatic. Tot i així, l’any passat tampoc arribaven bé i en van sortit campions. Bjergsen aconseguirà tirar del carro i de galons per moure TSM?

yellowstar2_0

Counter Logic Gaming

L’equip. Els únics que han conseguit enfosquir la superioritat insultant d’Immortals a la NA LCS. Els americans no passen pel seu millor moment, però no estan, ni molt menys, tan tocats com TSM. Darshan sembla haver agafat les regnes d’un equip que sense Doublelift quedava orfe. Tot sigui dit, Huhi es disfressa, de tant en tant, de Pobelter.

Si bé no és el millor CLG, la resta d’equips occidentals arriben força tocats també i això dona un bri d’esperança que fa pensar que poden sorprendre a més d’un.

darshan

Ever

Ever són una caixa de sorpreses. L’equip capaç de guanyar la copa coreana, però després no classificar-se per la LCK, arribar a Cologne i guanyar merescudíssimament ha canviat molt. El seu principal jugador, el midlaner Athena, ha marxat a EDG. Caldrà veure com es desenvolupen els coreans sense el seu cavall de troia.

ever

Sk Telekom T1

Els qui s’atreveixen a menystenir SKT són folls o ignorants. Si bé no són l’equip que va guanyar insultantment el mundial; l’ombra de Faker és prou llarga per merèixer el respecte de tots. A la LCK no semblen acabar d’aixecar el vol, però, per mi, són l’equip favorit per aquesta IEM Katowice.

També és cert que l’any passat vèiem a Tigers molt per damunt la resta i al final es va imposar TSM.

faker

Qiao Gu Reapers

Els xinesos (els dos equips) són els que semblen arribar en millor moment. Es caracteritzen per ser un equip amb moltíssim control de visió enfocat a escollir les teamfights. La seva execussió de teamfights sol ser magistral, i més ara que han incorporat Uzi, la llegenda viva dels ADC. Molt temibles, caldrà veure si poden mirar de tu a tu a SKT.

uzi

Royal Never Give Up

El seu control de la jungla els converteix en un equip força imprevisible, costa molt llegir quin serà el seu proper moviment. Semblen protegir i prioritzar moltíssim el Baron per tal de després aplicar molta pressió a una línia amb un 5-0-0 o un 4-0-1. Com Qiao Gu Reapers, a priori es presenten molt per damunt de qualsevol equip occidental però amb la incògnita de saber si el seu nivell és equiparable als totpoderosos coreans d’SKT.

royal_never_give_up

Comments ( 10 )

 • Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get
  the issue fixed soon. Cheers

 • Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and everything. But just imagine if you added some
  great photos or videos to give your posts more, “pop”!

  Your content is excellent but with pics and videos,
  this website could undeniably be one of the best in its
  niche. Good blog!

 • I’m not sure why but this website is loading very slow
  for me. Is anyone else having this problem or is it a
  problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 • Hello! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
  Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 • What i don’t understood is in fact how you are now not really
  much more smartly-liked than you might be now. You are
  very intelligent. You already know therefore considerably in the case of
  this subject, made me in my opinion consider it from
  numerous numerous angles. Its like men and women are not
  fascinated until it’s something to accomplish with Girl gaga!

  Your personal stuffs excellent. At all times deal with it up!

 • Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your articles.

  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

Carles Mayol i Ricart

Carles Mayol i Ricart

Entrades recents

Categories